El pas

Consciència a l’alimentació i alimentar-nos amb consciència

Has fet canvis a la dieta arran de la pandèmia?
Creus que canviar com mengem pot ajudar a aturar el canvi climàtic?
Consumeixes ecològic o t’agradaria fer-ho?
Vols ser vegetarià o vegà?
T’agradaria que t’acompanyessin a canviar els teus hàbits alimentaris per tal de tendir cap a un món més sostenible?

Activitza’t !!!!

Volem cuinar futurs, posar el futur a taula perquè està a l’abast de tots realment… només cal parar

consciència a l’alimentació i alimentar-nos amb consciència

Ens mouen les ganes d’implicar les persones en aquest canvi, les entitats que treballen per a la transformació esperonades sobretot després de la pandèmia, i els ciutadans i ciutadanes encoratjats a fer modificacions a la seva vida, la seva ciutat i el seu entorn i planeta.

Objectiu de l’activitat

Inspirat en els tallers de meditació Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR-Jon Kabatt-Zin) i l’espiral del Treball que Reconnecta (Work that Reconnects, Joana Macy) us proposem connectar amb com ens estem alimentant i com això ens afecta i impacta en el nostre entorn.
Connectar amb com mengem i quin impacte té això al planeta i al nostre dia a dia ens pot servir de motor de canvi i d’inspiració. 

L’objectiu principal és doncs començar la primera sessió sabent en quin punt som des del punt de vista alimentari i cap on podem anar sense espantar-nos. Acabarem sabent quin camí podem i estem disposats a començar, sense escarafalls. Un cop iniciat, sovint es va obrint a mesura que l’anem fent.

Som facilitadores de consciència i connexió amb el cos i amb les nostres necessitats, d’informació de com repercuteixen les nostres decisions a l’hora d’omplir el carro d’anar a comprar, sí el que anomenem carro de combat

I també som proveïdores, quan calgui, de recursos, eines i contactes. De fet, no som pas nutricionistes ni dietistes ni il·luminadores. Serem companyes i inspiradores.
El grup a més, molt més que fer la recerca sols a casa, és clau per intercanviar i superar incerteses i a reforçar capacitats i obtenir respostes.

Què et proposem

  • Un procés de presa de consciència
  • Un acompanyament al canvi
  • Un procés d’activació i exploració de l’activista que duus dins
  • Una recerca individual amb el suport del grup

Què no et proposem

  • Un curs de cuina
  • Un curs de dietètica i nutrició
  • Un curs sobre vegetarianisme o veganisme
  • Un curs per aprimar-se
  • Un curs d’educació mediambiental
  • Un curs teòric ple d’informació
Un taller per agafar aire, forces, nodrir-se amb respecte i consciència amb un mateix i amb l’entorn

Durada de l’activitat

Amb 4-6 sessions presencials vivencials i pràctiques, compartim i experimentem canvis en com entenem la nostra nutrició quotidiana, des d’anar a comprar fins a servir a taula, mastegar o compartir la sobretaula amb els i les altres. Tot ens pot afectar com a éssers vius en diferents plans i tot repercuteix a l’entorn.
Es tracta d’un taller de canvi i de presa de consciència.

A qui ens dirigim? Qui pot fer el curs?

A qualsevol persona preocupada per la situació del planeta en què vivim i que vulgui explorar com col·laborar a un canvi des de la seva alimentació.
El nostre públic són tots els veïns i veïnes que es plantegin revisar i prendre consciència de com s’estan alimentant, com s’estan cuidant i com estan tenint cura de l’entorn.

Metodologia

6 sessions de 90 minuts de durada cadascuna combinant dinàmiques de Mindfulness, mindful eating, meditació, visualització, i dinàmiques del Treball que reconnecta, per tal de generar canvi i dur a terme les teves aspiracions a la vida.